Yakıt Sisteminde Arızanın Bulunabilmesi İçin Yapılması Gerekenler
Sökülmüş olan bujide ıslaklık yok ise yakıt donanımı kontrol edilmektedir. Yakıt donanımının kontrolünün kısa süre içinde yapılabilmesi için karbüratör hava filtresinin sökülerek, karbüratörün üzerinden içine bakılması gerekmekte olur. Bu halinde iken gaz pedalına basılıp; basılma anında karbüratör içinde yer alan fiskiyelerden benzininin fışkırıp fışkırmadığına bakılmaktadır. Bu işlemin gerçekleşmesi için en az 1 yardımcıya ihtiyaç duyulmakta olur.
Eğer gaza basıldığı zaman benzin fışkırıyor ise; kapış pompası çalışıyor ve karbüratör kısmında benzin var anlamına gelmekte olur. Bu uygulamanın ardından jikle kelebeğinin durumunun kontrolü yapılmaktadır. Motor soğuk konumda iken jiklenin kapalı olması gerekmekte olur. Değil ise motoru çalıştırmak için el yardımıyla karbüratörün ağız kısmı kapatılıp, kontak açık haldeyken marşa basılır. Fakat genede motor çalışmaz ise karbüratörün ağzı kısmen vaziyette açılmaktadır. Aksi taktirde aşırı zenginleşmiş karışım sebebi ile motor boğulur ve durmaktadır.
Gaza basıldığı anda karbüratör kısmında benzin görünmüyor ise; yakıt pompasından karbüratöre giden borunun uç kısmı sökülerek marşa basılmaktadır. Motorun dönmesi şeklinde, pompanın tazyikli benzini fışkırtması gerekmekte olur. Bu durum gerçekleşir ise; borunun karbüratör ile olan bağlantısı sökülmektedir. Boruya ve karbüratörün benzin giriş deliğine hava tutulmakta olur.
Eğer pompa yakıt püskürtmüyor ise; pompanın giriş borusunun sökülmesi gerekmekte olur. Borunun uç kısmından üflenerek depoda kaynama sesinin olup olmadığı dinlenilmektedir. Eğer ses geliyor ise boru açık demektir ve pompada bir arıza var demektedir.