Araba Nasıl Boyanır?

Araba nasıl boyanır sorusunun cevabını sizlere ayrıntılı olarak anlatmaya çalışacağım. Araç boyama fırınına şayet olanak yoksa toz almayacak tek bölgede getirilerek boya yapılmayacak kısımları çoğu dergi kâğıdı ve bant yardımıyla kapatılır. Bu işlemden sonrasında tinerle nemlendirilmiş bez değil araba boyacılar da satılan tinerli bez olarak satılan tek bezle boyanacak alan temizlenir. Sonrasında astar boya atılmaya başlanır astar boyada uyarı edilecek husus açık renklerde beyaz koyu renklerde bizzat rengi astar olmalı. Sarı Gri benzeri fenomen açık renklerde beyaz astar olabilmektedir. Astar bittikten sonrasında gözden kaçan eksikler çizikler kabak benzeri ortaya çıkacaktır. Çizik durumda olan yerlere Yoklama macunu olarak geçtiğimiz 400-500 gr olarak kutularda satılan ince macun çekilir. Sonrasında ince su zımparasıyla daha hafifçe zımpara yapılır. Yoklama macunu durumda olan çizik ve noktacıkları dolduracaktır. Kaynaklı durumda olan bölümlere silikon çekilir. Son kat boya kaynak yerlerine silikon üzerine atılır.

Bu işlemden sonrasında tinerle nemlendirilmiş bez ile boyanacak bölgeler temizlenir. Sonrasında araba boyacılar da ki tinerli bezle silme yapılmalıdır. Sonrasında son kat boyanızı hazırlayıp boyama işlemine başlayabilirsiniz. Şayet boyanın çabuk kurumasını isterseniz sertleştirici kullanabilirsiniz. Bununla birlikte boyanıza tiner katmalısınız. Bu ölçüsü boyadan boyaya değişir. Atarken silah zorlanıyorsa tek miktar tiner atabilirsiniz. Şayet bu ayarlamayı kendiniz yapamaz iseniz araba fırıncıda iseniz fırın işletmeni sizlere destekçi olacaktır.

Son kat boyanız bittikten sonrasında vernik atmanız gerekir. Vernik atılmazsa boya mat olacaktır ve harici tesirlere karşın korumasız olacaktır. Bu yüzden vernik mühimdir. Son kat verniği attıktan 15-20 dk otomobil fırından çıkabilir. Bir(1) saat süresince yağmur çamura maruz kalmadan arabayı korumak lazımdır. Bir(1) Saat bittikten sonrasında boyanan bölümlere pasta yapmanız şüphesiz mükemmel sonuç getirecektir.