Arabaların Markaları ve Anlamı
Opel
Eski bir ahırı atölyeye dönüştüren Adam Opel, ilk zamanlarda dikiş makineleri, 1898'den itibaren otomobil üretmeye başlanıştır. Günümüzdeki yıldırım yerine geçmişte, teknolojik ilerlemeyi temsil eden bir zeplin şekki kullanılıyordu. Zeplinlerin pabucu dama atılınca figür, yerini bir rokete bırakmıştır. Hala kullanılan yıldırım figürüne geçti 1963 yılında gerçekleşmiştir.Amblemdeki tekerlek güveni şimşekse hızı simgelenmiştir. Astra yunancada yıldız anlamına gelmektedir.
Pegout
İlk başlarda testere ve testere levhaları üreten Peugeot; "bir aslan gibi güçlü" sloganı ile sattığı ürünlerdeki aslan amblemini daha sonra ürettiği arabalarda kullanmaya başlanmıştır.
Volvo
İsveç'in savaş tanrıçası Volvo arabalarını İsveç'in çeliğini sembolleştiren daire ve ok süslenmektedir.Amblemin yaratıcısı demir silahlarla donatılmış savaş tanrısı Merih'i simgeleyen figürde aynı zamanda markanın sağlamlığını belirtmektedir.
Suzuki
Suzuki amblemini 300 güzel sanatlar akademi öğrencisini katıldığı bir tasarım yarışması ile ortaya çıkmıştır. Firma yetkilileri Uzlaştırıcı buldukları büyük "S" harfini yüzlerce amblem arasından seçmiştir. Amblem 1961 yılından bu yana Suzuki markasını temsil etmektedir.
Saab
İsveç araba yapımcısı amblemde vatan severliğini ortaya çıkartmaktadır. Amblemde firmanın merkezinin bulunduğu Schonen eyaletinin amblemindeki taç giymiş "anka" kafasına yer verilmektedir.
Skoda
Doğu'daki Vahşi Batı. Skoda'nın logosundaki kanatlı ok figürüyle ilgili birçok efsane bulunmaktadır. Bunlardan birinde firmanın satış direktörü, Hindistan gezisinden yanında bir Hintliyle birlikte dönmüştür.Hintli'nin başındaki süs ise, daha sonra Skoda'nın logosu biçimine gelmiş. Resmi açıklama ise daha farklı: Siyah daire dünyayı, kanatlar ilerlemeyi ve ok da üretim hızını temsil etmektedir. Kanadın üzerindeki delikse, bir göz olarak yorumlanıyor ve vizyonuyla hassaslık anlamına gelmektedir.
Lada
Ruslar Lada'yı gerçekten çok sevmektedir. En azından ismini sevdikleri kesin, çünkü Rusça'da "sevgili" anlamında kullanılmaktadır. Marka ismi biçiminde ilk zamanlarda Shiguli (firma merkezinin yakınındaki küçük bir şehir) kullanılmıştır. Fabrika, Fiat'ın desteğiyle 1966-72 yılları arasında Moskova'nın 1000 km kadar güneydoğusunda kurulmuştur. Fabrikanın Wolga Nehri'nin tam kenarında yer alması, S harfinin üstünde yelkeni andıran deseni açıklanmaktadır.
Audi
Ortaklarıyla yaşadığı ciddi bir anlaşmazlığın ardından August Horch, ortaklıktan ayrılıp kendi firmasını kurdu. Ancak firma, yasal engeller sebebiyle kendi adım taşıyamamaktaydı. Bu sebeple Horch, soyadını Latince'ye çevirdi ve böylece Audi doğmuş oldu. 1920'li yıllarda yaşanan ekonomik krizin sonunda Audi, DKW'nin yönetimine geçmiştir. Auto Union ise, 1932 yılında gerçekleştirilen Wanderer-Horch ortaklığıyla ortaya çıktı. Amblemdeki halkalar, dört kurucu firmayı temsil etmektedir.
Citroen
Fransız markanın köşeli logosu, iç içe geçmiş iki açı sembolünden oluşmaktadır. Bu sıra dışı geometrinin yaratıcısı, aynı zamanda firmanın da kurucusu olan Andre Citroen'di. Markanın ilk zamanlarında yaratılan bu köşeli dişli yapısı, çok sessiz çalışmasıyla bir devrim yaratmış olur. Andre Citroen, bunların ikisini alıp marka logosu şekline getirirdi. ilk otomobilini 1919 yılında üreten firma, art arda kilometre taşı niteliğinde birçok model oluştur.