Bagaj Yerleştirmenin İncelikleri
Bir araçta en çok kullanılan yerlerden biri de bagajdır. Yanında çok fazla eşya taşıyanlar, alışverişten dönenler ya da seyahate çıkmaya hazırlananlar için bagaj kullanımı oldukça önem taşır. Ancak herkes bagajı doğru kullanmayı bilmez. Bagaja konulan eşyalar doğru şekilde yerleştirilmezse normal kapasitesinin yarısı kadar bile kullanım alanı sağlanmaz. Bu nedenle bagaj yerleştirmenin inceliklerini iyi bilmek gerekir.
Özellikle seyahate giderken yanımıza fazlasıyla eşya ve bavul alırız. Tüm bu eşyaların bagaja konması ise ayrıca vakit alan bir işlemdir. Eşyaların tamamının bagaja sığdırılması için iyi bir yerleştirme planı yapmak gerekir. Doğru yerleştirme ile inanamayacağınız kadar çok eşyayı bagaja sığdırabilirsiniz.
Eski model araçlarda genel olarak iç kısma fazla yer verilmeyip bagaja fazlasıyla yer ayrılmıştı. Ancak günümüz araçlarında bu durum tam tersine döndü. Eskiden 550 litreye kadar çıkan bagaj hacmi günümüzde 350 litreye kadar geriledi. Bu durumda eşyaları sığdırma şansını saha da azalttı. Bazı araçlarda LPG kullanımı ve yedek lastik konulması da bagajlarda neredeyse yer kalmamasına neden oldu. Peki, tüm bunlara rağmen bagajı doğru olarak yerleştirmek için neler yapılmalıdır? İşte bu sorunun cevabı;
-
İlk olarak bagajınızı gruplara bölerek işe başlayın. Bagaja koyacağınız eşyaları büyük bavullar, küçük bavullar, çantalar, kutular gibi gruplandırın.
-
Ağır bavulları bagajın sağ ve sol yanına eşit şekilde yerleştirin
-
Orta boy ve küçük bavulları ve çantaları ise orta kısma yerleştirin
-
Arada kalan boşluklara ufak eşyaları yerleştirin
-
Eşyaları yerleştirirken hareket payı bırakmayı unutmayın.