Beygir Gücü ile Tork Arasındaki İlişki Nedir?

Beygir gücü otomotiv sektöründe kullanılan arabanın çekiş gücüne denk gelen bir tabirdir. 1 beygirin 1 dakika süresi boyunca 3300 Ib yükü yaklaşık 1 foot hareket ettirdiği varsayımı üzerine yapılan işlemler sonrasında HP-Horse Pover yani BG Beygir Gücü birimi elde edilmiştir. Bu birimler herkesin kullandığı gibi metrik birimlere çevirerek 1 beygirin 1 dakika içerisinde 14.98 ton yükü 30.48 cm yukarıya doğru hareket ettirmesi gerekir. 1 beygir gücünün tam karşılığı ise dakikayı saniye birimine çevirmekle elde edilir. Sonucuna bakılacak olursa 1 beygir güç 250 kg yükün 1 saniyede 30.48 cm yukarı kaldırmasıdır.
İçten yanmalı motorlarda tork, krank milini döndürmek amacıyla sistemde gerekli olan kuvvettir. Krank milini döndüren parça ise piston ve piston koludur. 
Piston silindirler içerisinde yanma sonucu aşağı doğru hareket haline geçer ve bu harekete bağlı olarak da krank miline kuvvet uygular. Krank milinin merkezi ile piston kolu merkezi arasında X uzunluğu bulunmaktadır. Uygulanan kuvvet sonucu krank mili döner. Bunun bir formülünü Tork= Kuvvet x X uzunluğu şeklinde verebiliriz. Tork en yüksek olarak, X uzunluğunun en fazla olduğu zamanda elde edilmektedir. X uzunluğunun sıfır olduğu durumlarda yani pistonun en tepe noktaya çıktığı seviyelerde ise tork üretilmez.
Temel olarak güç motorun birim zamanda yaptığı bir iştir. Tork ise döndürme gücünün ölçüsüdür. Aralarında ise direkt olarak bir ilişki vardır ve ikisinden birinde olan değişiklik diğerini de mecburen etkilemektedir.