Buji Hakkında Bilgiler - Buji Nasıl Temizlenir - Buji Nasıl Sökülür?
Buji Nedir? Buji bakımı nasıl yapılır? Buji temizliği nasıl olmalıdır? İşte Buji hakkında bilinen ve bilinmeyen gerçekler.
Ateşleme enerjisini yanma odasına taşıyan elektrotlar arasında oluşan elektrik atlaması ile beraber sıkıştırılmış hava ile yakıt karışını ateşleyen Bujilerin en fazla 10 bin kilometre bakımında temizlenmesi gerekirken bu durum 15 bin ile 30 bin arasında değişiklikte gösterebilir.
Bujilerin ömrü konusunda en büyük unsur ise kötü yakıt ve motor sistemi olarak iddia edilmektedir. Genel anlamda araçta olan teklemeler, yakıt sarfiyatı, geç hızlanma, buji sıkıntıları gibi birçok sorundan dolayı temizlik yapılmalıdır.
Bujinin temizlenmesi gerektiği nasıl anlaşılır?
Bujilerde tırnak aralıkları belli aralıklar ile kontrol edilmeli ve ayarı bozuk olduğunda fabrika verilerine göre ayarlanmaları gerekmektedir.
Bujiler söküldüğü sırada yağ birikintileri görülüyorsa yanma odasına çok fazla yakıt girdiği anlaşılır.
Bujilerin değişimi sırasında silindire yabancı madde olarak toz, pislik gibi maddelerin girmesi önlemek ve etrafın temizlenmesi gerekmektedir. Bujinin sıkı takılması durumunda dişlilere zarar gelmemesi adına yağlanması ve silindir kafasının zarar görmeden buji sökülmelidir.
Bujilerin ilk başta elle sıkılması ve yeni bujilerin 90 derece ile eski bujilerin ise 30 derecelik anahtarla sıkılması uygundur. Buji kablolarını temizlik sırasında mutlaka kontrol ediniz. Özellikle dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise buji kablolarının birbirleri ile temas etmemesi ve çok fazla uzun olmaması gerekiyor. Ayrıca aracınızın orijinal buji markasını kullanmanızı öneriyoruz. En sağlıklı olan buji orijinal buji markasıdır.