• TARAFSIZ, BAĞIMSIZ, PROFESYONEL

Türkiye'de Satılan Elektrikli Otomobiller



Ülkemizde ve dünyada elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Ülkemizde satılan elektrikli araçlar birçok popüler araba üreticisi sayesinde oldukça geniş bir ağa sahip. Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile gelecek yıllarda elektrikli otomobillerin kuşkusuz içten yanmalı otomobillerin yerini alacağı görülüyor. Bunun yanı sıra dünyada yaşanan çip krizi ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış neticesinde elektrikli otomobillere olan talep artmış durumda. Ülkemizde de yavaş yavaş elektrikli otomobillere olan talep artmaktadır. Türkiye’de satışa sunulan ve en çok tercih edilen elektrikli otomobilleri sizler için listeledik.


Renault Zoe: Tamamen elektrikli olarak geliştirilen bu araç 395 Km’ye kadar yol yapma fırsatı sağlıyor.


BMW İx3: Aracın azami 460KM menzili bulunmaktadır. Bataryasını 34 dakika civarında yüzde 80 civarına ulaşmaktadır. Özellikle aracın 286HP(beygir gücü) civarında olması, 400 torkla birlikte 6.8 saniye içerisinde 100 KM hıza ulaşmasını sağlıyor.


Smart EQ ForTwo: 60 KW güç üretimiyle beraber 160 Nm tork gücüne sahip Smart EQ ForTwo, 11.5 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşmaktadır. Aracın maksimum üreteceği hız ise 130 KM/s olduğu biliniyor.


Mercedes Benz EQC: SUV otomobil olan Mercedes Benz EQC iki elektromotora sahiptir. 100 KM/s ulaşması yalnızca 5,1 saniyede gerçekleşmektedir. Bu otomobil ayrıca 40 dakika içerisinde 462 KM menzile kadar şarj edilebilmektedir.


Mini Cooper SE: Otomobilin 100 km/s hıza 7.3 saniyede ulaştığı ve 184 beygir güç üretimi yapabildiği biliniyor. Yaklaşık 232KM menzile sahiptir.


VOLVO XC40 Recharge: 418 kilometrelik bir menzil sunan ve 408 beygirlik güce sahip olan bu model 100km/s hıza 4,9 saniyede ulaşıyor. Pil, hızlı şarj sistemiyle yaklaşık 40 dakikada yüzde 80 düzeyinde şarj edilebiliyor. Otomobili DC charger dışında AC duvar prizi ya da AC wallbox ile şarj etmek de mümkün. 11 kW'lık bir wallbox ile yaklaşık 7 saatte tam şarja ulaşabiliyor.


Hyundai KONA: Elektrikli iki farklı batarya kapasitesi ile sunuluyor. Aracın giriş versiyonu 100kW 136PS gücünde elektrik motoru ve 39,2 kWh’lık batarya kapasitesi ile 289km’lik karma menzil sunuyor. Yüksek kapasiteli versiyonda ise 150kW (204 PS) güç ve 64 kWh’lik batarya bulunuyor bu sayede 449 km’lik karma menzile ulaşabiliyor. Saatte maksimum 167 km hız yapabilen KONA Elektrik, 0 – 100 km hıza yalnızca 7,6 saniyede ulaşıyor.


Porsche Taycan: TPerformance Plus bataryasıyla 416 kilometreye kadar menzil sunuyor. Taycan, 800 volt mimarisi ile 270 kW'a kadar şarj gücü üretebiliyor. Bu sayede uygun şarjla sadece 5 dakikada 100 kilometrelik menzile ulaşabiliyor. Kalkış kontrolü ile aktif olan 560 kW'ye (761 PS) kadar çıkan güç sayesinde iki motoru Taycan Turbo S'i 0'dan 100 km hıza sadece 2.8 saniyede ulaştırması ile biliniyor.


MG ZS EV: CATL marka su bazlı sıvı soğutmalı 44,5 kWS batarya kapasitesi ile 335 km menzil sunabilen MG ZS EV, evinizdeki prizden 7 saat 45 dakikada tam şarja ulaşılabiliyor.


Citroen Ami: Dört tekerlekli motorlu bisiklet sınıfına giren Citroen Ami'nin otoyol ve köprüleri kullanması yasak. B1 ehliyet şartı istenecek. Yüzde 100 elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN EKSPERTİZİ NASIL YAPILIR?


Oto Ekspertiz Nedir?
Oto ekspertiz; bir otomobilin, konusunda uzman personeller tarafından teknik cihazlar yardımıyla A’dan Z’ye incelenmesi ve tüm kontrollerin sonucunda aracın genel durumuna dair rapor oluşturulmasıdır. Ekspertiz raporu(link: https://otorapor.com/ornek-raporlar2), aracın teknik incelemelerinin yanı sıra Otorapor ekspertiz uzmanlarının görüşlerini, değerlendirmelerini ve aracın masraf çıkartabilecek parçaları gibi yorumları da içermektedir. Tam kapsamlı bir ekspertizde; kaporta/boya, motor, mekanik, fren/süspansiyon, dinamometre, iç ve dış kondisyon, OBD/beyin testleri ve aracın borç/ceza sorgulamaları gerçekleştirilmektedir. Hemen randevu(link: https://otorapor.com/Arac/Randevu) alarak kendi aracınızın veya satın alacağınız aracın durumu hakkında detaylı rapora sahip olun.

Neden Oto Ekspertiz Yaptırılmalı?
Otomobil satın almadan önce mutlaka ekspertiz yaptırarak yatırımınızı garanti altına almalısınız. Satın alacağınız aracı gerçek değerinde almak, aracın performansını bilmek ve satarken sürprizle karşılaşmamak için Otoraporlamalısınız. Ekspertiz yaptırmadan satın alacağınız aracın; kilometresinin düşürülmüş, kayıt dışı tamir işlemi görmüş, çeşitli hilelerde(link: https://otorapor.com/ikinci-elde-dolandiricilik-hikayeleri) kullanılmış ve bilmediğiniz kusurlarının örtülmüş olma ihtimali oldukça yüksektir.

Kurumsal Oto Ekspertiz
Türkiye’de gelişmekte olan ekspertiz sektörünün en önemli kriterlerine Otorapor ile sahip olabilirsiniz. Tüm operasyonunu tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesiyle gerçekleştiren Otorapor, ikinci el otomobil ticaretinin güvenle gerçekleşmesini sağlamaktadır. Hem ekspertiz öncesinde hem de ekspertiz sonrasında sunduğu hizmetler ve çözümlerle müşterilerine sıra dışı bir deneyim sunmaktadır.

501 Nokta Ekspertiz
Aracınızın ekspertizi, Otorapor tarafından tescillenmiş 501 noktanın kontrolleri yapılarak gerçekleştirilir. Tüm bu noktalara ait detaylı raporlama yapılır. Tüm müşterilerimize hitap eden, farklı kontrol noktalarına sahip ekspertiz paketleri (link: https://otorapor.com/coklu-paketler2) bulunmaktadır. Aracınızın markasına, modeline ve taleplerinize göre paketlerden birisini tercih ederek ekspertiz işlemlerine başlayabilirsiniz.

Otorapor ile TSE Belgeli Ekspertiz
TSE tarafından istenen tüm şartları karşılayan ekspertiz bayileri, hizmet yeterlilik belgesi ile sertifikalandırılır. Bu sertifika sayesinde ekspertiz raporu, TSE hizmet standartları çerçevesinde oluşturulur.

Otorapor ile Garantili Ekspertiz
Otorapor, garanti şartlarını (link: https://otorapor.com/2--el-otomobil-garantisi) sağlaması durumunda (yaş,km,ağır hasarsızlık,kg vb.) ekspertizi yapılan araca kaporta/boya ve motor/mekanik garanti poliçesi oluşturmaktadır. Garantinin süresi içerisinde aracınızı garanti altında kullanma imkanına sahip olacaksınız.

Oto Ekspertiz Yaptırmak Zorunlu mu?
2.El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretine İlişkin Yönetmelik’e (https://otorapor.com/ikinciel-yasasi) göre; ikinci el otomobil veya arazi taşıtı satışı yapan işletme tarafından, satışın yapıldığı tarihten üç gün içinde yapılmış olan ekspertiz raporu şartı aranmaktadır. Bu zorunluluk şahsi alım/satımlar için henüz zorunlu hale getirilmemiştir.

Otorapor Akademi
Otorapor, kendi bünyesinde yetiştirdiği ekspertiz uzmanlarını görevlendirmektedir. Otorapor Akademi bünyesinde eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, eğitimin ardından sertifikalı oto ekspertiz uzmanı olarak görevlendirilmektedir.

Otorapor Bayisi Olmak
Otorapor, denenmiş ve kanıtlanmış başarılarıyla rakiplerinden her zaman bir adım önde yer almaktadır. Bu başarılara ortak olmak için başvuruda(https://otorapor.com/bayilik-franchise-basvurusu) bulunabilirsiniz. Otorapor bayilik şartlarını (https://otorapor.com/bayilik-franchise-sartlari) karşılayan adayların değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra bayi açılış süreci başlamaktadır. Ayrıca, farklı bir marka çatısı altında bulunan ekspertiz firmalarının Otorapor’a dönüşüm (https://otorapor.com/Form/Index?id=18) başvuruları da değerlendirilmektedir.

Otorapor Mobil ile Ekspertiz Raporunuz Cebinizde
Otorapor’un güçlü bilişim altyapısının bir ürünü olan Otorapor Mobil(https://otorapor.com/otorapor-mobil) uygulaması ile ekspertiz raporunu istediğiniz her an yanınızda taşıyabilme imkanına sahipsiniz. QR kod(https://www.youtube.com/watch?v=HCrSGecjJ8c&t=262s) uygulamasıyla ekspertiz raporunuzu dijital olarak mobil cihazlarınıza kaydedebilirsiniz.

Eski Ekspertiz Raporunuza Erişin
Rapor sorgulama ekranından (https://otorapor.com/Arac/Rapor) eski ekspertiz raporunuza ulaşabilir, satın almayı düşündüğünüz araç daha önce otoraporlandıysa bu aracın eski ekspertiz raporunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda aracın raporunu dijital olarak saklayabilirsiniz.

Otorapor Youtube Kanalı ile Otomobil Gündemi
Birbirinden farklı içeriklerin sunulduğu Otorapor youtube kanalında (https://www.youtube.com/user/otorapor), otomobil gündemine dair gelişmeleri takip edebilir ve otomobil hakkında sıra dışı bilgilere sahip olabilirsiniz. Her hafta paylaşılan eğitici ve bilgilendirici videoları kaçırmamak için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi ve abone olmayı unutmayın.

Göz atın

Elektikli araçta bitcoin madenciliği yapılır mı? (https://www.youtube.com/watch?v=vBkIxD9TwRw&t=102s)

Otomobil Sektörüne Balyoz: Çip Krizi (https://www.youtube.com/watch?v=beiVwvZTAo0&t=1388s)

Devamını Göster