• TARAFSIZ, BAĞIMSIZ, PROFESYONEL

Elektrikli Otomobillerde Kripto Para Madenciliği


Elektrikli Arabalarda Kripto Para Madenciliği Yapılabilir mi?

Kripto para piyasasına stratejik hamleleri ile yön vermeye çalıştığı düşünülen Elon Musk’ın otomotiv dünyasına sunduğu Tesla marka araçların en önemli özelliklerinden birisi elektrikle çalışıyor olması. Elon Musk’ın bu teknoloji üstüne bu kadar yoğunlaşmasını kripto para madenciliği ile ilişkilendirdiğimizde çeşitli çıkarımlar yapmak mümkün. Bu konuda Tesla Model 3 kullanıcısı Siraj Raval’ın yaptığı bir girişimden söz etmek gerekiyor. Siraj Raval, Tesla marka aracında ayda yaklaşık 800$ kazandıracak bir sistemle mining yaptığını belirtiyor. Siraj Raval’ın tecrübeleri ve Tesla ile nasıl mining yapılacağıyla ilgili bilgi edinmek için detaylara göz atabilirsiniz.


Tesla Aracıyla Etherium Üreten Siraj Raval

Siraj Raval isimli Tesla kullanıcısı Apple’ın masaüstü bilgisayarlarından olan Mac Mini M1’i Tesla aracına bağlayarak kripto para madenciliği yapmayı deniyor. Bu işlem için aracın orta konsolunda bulunan prize 12 V gücünde bir invertör bağlıyor. Aracın dahili aküsüne GPU ve grafik işleme birimlerini bağlayan Raval, bu girişimiyle 2021 yılında etheriumun zirveye ulaştığı dönemlerde ayda 800$’a kadar kazanç sağladığını belirtiyor. Siraj Raval’ın yaptığı bu işlemler aracın garantisini tehlikeye atıyor. Her ne kadar Raval buna değdiğini düşünse de bitcoin madenciliği uzmanı olan Alejandro de la Torre bu girişimin herhangi bir elektrik kaynağını kullanarak mining yapmaktan farklı olmadığını savunuyor.


Chris Alessi’nin Tesla ile Mining Serüveni

Tıpkı Siraj Raval gibi kendi Tesla’sını mining için kullanmanın farklı yollarını deneyen bir isimden daha bahsetmek mümkün. Chris Alessi, Tesla Model S aracında mining yapmak için birçok farklı yöntem deniyor. Bu denemelerin sonucunda dünya çapında bitcoin madenciliği için en çok kullanılan Bitmain Antminer S9’u bir çevirici yardımıyla aracının aküsüne bağlıyor. Aracın dahili donanım yazılımını kullanarak alt coin üretimine adım atmayı hedefleyen Alessi, Tesla ile mining konusunda uzmanlar tarafından çeşitli eleştirilere maruz kalıyor.


Elektrikli Araçlarda Mining Girişiminin Geleceği

Bu girişimler şimdiye kadar aşırı kârlı sonuçlar vermese de belki de elektrikli araçların geleceğine ışık tutuyor. Tesla’nın her yeni çıkan modelinde menzilin biraz daha artırılması hedefleniyor. Böylece aynı kapasitedeki akü ile daha fazla yol kat etmek mümkün hale getiriliyor. Bu gelişmelerin ileride kendi kendine mining yapan elektrikli araçların temel taşlarını oluşturabileceğine dair öngörüler mevcut. Belki de bu araçlarda biriken coinlerin farklı amaçlarla kullanılabileceği günler de olacak.


Elektrikli Araçların Ekspertizi

Elektrikli araçlarda yukarıdaki örneklerde de görüldüğü gibi çeşitli girişimler denenebiliyor. Bu durum ikinci el elektrikli araç almak isteyenlerin kaygılarının artmasına neden olabiliyor. İkinci el elektrikli araç almak isteyenler için ekspertiz raporları her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Elektrikli araçların ekspertizini yapabilen Otorapor, araç seçiminde işinizi kolaylaştırıp, aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Otorapor uzmanları elektrikli araçların ekspertizinde büyük bir özveri ile çalışarak batarya performansını analiz ediyor. Normal araçların ekspertizinde uygulanan işlemlere ek olarak batarya ömrü, ısı ve voltaj durumu gibi nitelikler Otorapor tarafından raporlanıyor. Ayrıca dönüştürücülerin ve elektrikli motorun performansı gerekli testlerden geçiriliyor.

Benzinli ve dizel araçlar ile kıyaslandığında farklı donanımsal özelliklere sahip, hassas ve daha değerli olan elektrikli araçların ekspertiz işlemlerinde Otorapor, deneyimli uzman kadrosuyla ihtiyacınız olan ekspertiz hizmetini sizlere eksiksiz bir şekilde sunuyor. Aracınızın yakıt türü ne olursa olsun ekspertiz için güvenebileceğiniz en yetkin adres: Otorapor. Siz de tüm ekspertiz işlemlerini Otorapor’da yaptırabilir, ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Etiketler

Oto Ekspertiz Nedir?
Oto ekspertiz; bir otomobilin, konusunda uzman personeller tarafından teknik cihazlar yardımıyla A’dan Z’ye incelenmesi ve tüm kontrollerin sonucunda aracın genel durumuna dair rapor oluşturulmasıdır. Ekspertiz raporu(link: https://otorapor.com/ornek-raporlar2), aracın teknik incelemelerinin yanı sıra Otorapor ekspertiz uzmanlarının görüşlerini, değerlendirmelerini ve aracın masraf çıkartabilecek parçaları gibi yorumları da içermektedir. Tam kapsamlı bir ekspertizde; kaporta/boya, motor, mekanik, fren/süspansiyon, dinamometre, iç ve dış kondisyon, OBD/beyin testleri ve aracın borç/ceza sorgulamaları gerçekleştirilmektedir. Hemen randevu(link: https://otorapor.com/Arac/Randevu) alarak kendi aracınızın veya satın alacağınız aracın durumu hakkında detaylı rapora sahip olun.

Neden Oto Ekspertiz Yaptırılmalı?
Otomobil satın almadan önce mutlaka ekspertiz yaptırarak yatırımınızı garanti altına almalısınız. Satın alacağınız aracı gerçek değerinde almak, aracın performansını bilmek ve satarken sürprizle karşılaşmamak için Otoraporlamalısınız. Ekspertiz yaptırmadan satın alacağınız aracın; kilometresinin düşürülmüş, kayıt dışı tamir işlemi görmüş, çeşitli hilelerde(link: https://otorapor.com/ikinci-elde-dolandiricilik-hikayeleri) kullanılmış ve bilmediğiniz kusurlarının örtülmüş olma ihtimali oldukça yüksektir.

Kurumsal Oto Ekspertiz
Türkiye’de gelişmekte olan ekspertiz sektörünün en önemli kriterlerine Otorapor ile sahip olabilirsiniz. Tüm operasyonunu tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesiyle gerçekleştiren Otorapor, ikinci el otomobil ticaretinin güvenle gerçekleşmesini sağlamaktadır. Hem ekspertiz öncesinde hem de ekspertiz sonrasında sunduğu hizmetler ve çözümlerle müşterilerine sıra dışı bir deneyim sunmaktadır.

501 Nokta Ekspertiz
Aracınızın ekspertizi, Otorapor tarafından tescillenmiş 501 noktanın kontrolleri yapılarak gerçekleştirilir. Tüm bu noktalara ait detaylı raporlama yapılır. Tüm müşterilerimize hitap eden, farklı kontrol noktalarına sahip ekspertiz paketleri (link: https://otorapor.com/coklu-paketler2) bulunmaktadır. Aracınızın markasına, modeline ve taleplerinize göre paketlerden birisini tercih ederek ekspertiz işlemlerine başlayabilirsiniz.

Otorapor ile TSE Belgeli Ekspertiz
TSE tarafından istenen tüm şartları karşılayan ekspertiz bayileri, hizmet yeterlilik belgesi ile sertifikalandırılır. Bu sertifika sayesinde ekspertiz raporu, TSE hizmet standartları çerçevesinde oluşturulur.

Otorapor ile Garantili Ekspertiz
Otorapor, garanti şartlarını (link: https://otorapor.com/2--el-otomobil-garantisi) sağlaması durumunda (yaş,km,ağır hasarsızlık,kg vb.) ekspertizi yapılan araca kaporta/boya ve motor/mekanik garanti poliçesi oluşturmaktadır. Garantinin süresi içerisinde aracınızı garanti altında kullanma imkanına sahip olacaksınız.

Oto Ekspertiz Yaptırmak Zorunlu mu?
2.El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticaretine İlişkin Yönetmelik’e (https://otorapor.com/ikinciel-yasasi) göre; ikinci el otomobil veya arazi taşıtı satışı yapan işletme tarafından, satışın yapıldığı tarihten üç gün içinde yapılmış olan ekspertiz raporu şartı aranmaktadır. Bu zorunluluk şahsi alım/satımlar için henüz zorunlu hale getirilmemiştir.

Otorapor Akademi
Otorapor, kendi bünyesinde yetiştirdiği ekspertiz uzmanlarını görevlendirmektedir. Otorapor Akademi bünyesinde eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, eğitimin ardından sertifikalı oto ekspertiz uzmanı olarak görevlendirilmektedir.

Otorapor Bayisi Olmak
Otorapor, denenmiş ve kanıtlanmış başarılarıyla rakiplerinden her zaman bir adım önde yer almaktadır. Bu başarılara ortak olmak için başvuruda(https://otorapor.com/bayilik-franchise-basvurusu) bulunabilirsiniz. Otorapor bayilik şartlarını (https://otorapor.com/bayilik-franchise-sartlari) karşılayan adayların değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra bayi açılış süreci başlamaktadır. Ayrıca, farklı bir marka çatısı altında bulunan ekspertiz firmalarının Otorapor’a dönüşüm (https://otorapor.com/Form/Index?id=18) başvuruları da değerlendirilmektedir.

Otorapor Mobil ile Ekspertiz Raporunuz Cebinizde
Otorapor’un güçlü bilişim altyapısının bir ürünü olan Otorapor Mobil(https://otorapor.com/otorapor-mobil) uygulaması ile ekspertiz raporunu istediğiniz her an yanınızda taşıyabilme imkanına sahipsiniz. QR kod(https://www.youtube.com/watch?v=HCrSGecjJ8c&t=262s) uygulamasıyla ekspertiz raporunuzu dijital olarak mobil cihazlarınıza kaydedebilirsiniz.

Eski Ekspertiz Raporunuza Erişin
Rapor sorgulama ekranından (https://otorapor.com/Arac/Rapor) eski ekspertiz raporunuza ulaşabilir, satın almayı düşündüğünüz araç daha önce otoraporlandıysa bu aracın eski ekspertiz raporunu sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda aracın raporunu dijital olarak saklayabilirsiniz.

Otorapor Youtube Kanalı ile Otomobil Gündemi
Birbirinden farklı içeriklerin sunulduğu Otorapor youtube kanalında (https://www.youtube.com/user/otorapor), otomobil gündemine dair gelişmeleri takip edebilir ve otomobil hakkında sıra dışı bilgilere sahip olabilirsiniz. Her hafta paylaşılan eğitici ve bilgilendirici videoları kaçırmamak için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi ve abone olmayı unutmayın.

Göz atın

Elektikli araçta bitcoin madenciliği yapılır mı? (https://www.youtube.com/watch?v=vBkIxD9TwRw&t=102s)

Otomobil Sektörüne Balyoz: Çip Krizi (https://www.youtube.com/watch?v=beiVwvZTAo0&t=1388s)

Devamını Göster